Volg het webinar ‘Infectiepreventie 2.0' van Verenso

Goede infectiepreventie is belangrijk, zeker in verpleeg- en verzorgingshuizen waar kwetsbare ouderen wonen. Werk je in de ouderenzorg en wil je meer kennis opdoen over infectiepreventie en uitbraakmanagement? Meld je dan aan voor het webinar ‘Infectiepreventie 2.0 Voortschrijdend inzicht in uitbraakmanagement’ op 31 januari 2022.

Tijdens het webinar, dat wordt georganiseerd door Verenso, ABR Zorgnetwerk Holland West en IP & ABR Zorgnetwerk Zuidwest-Nederland, vertellen verschillende zorgprofessionals en onderzoekers je over infectiepreventie. Hoe ga je om met een uitbraak in een verpleeghuis? En welke effecten heeft isolatie op bewoners, mantelzorgers en personeel bij patiënten met dementie? Aan de hand van een actuele casus, COVID-19 in een verpleeghuis, bespreek je met elkaar hoe je dat aanpakt en zo (verdere) verspreiding voorkomt. Het wordt een interactieve avond waar je veel van opsteekt!

Aanmelden webinar

Wil je het webinar volgen? Aanmelden kan tot en met 20 januari 2022 bij fennavandommelen@gmail.com. Vermeld bij aanmelding je volledige naam, functie, BIG-nummer en e-mailadres. Accreditatie wordt aangevraagd voor cluster 1 (ABC1), verpleegkundig specialisten, deskundigen infectiepreventie en artsen infectieziektebestrijding.

Programma

19.30 - 19.35 uur Opening en mededelingen door Tamara Wanner, vice-voorzitter Verenso Randstad-Zuid en specialist ouderengeneeskunde

19.35 - 19.55 uur Effecten van isolatie op bewoners, mantelzorgers en personeel bij patiënten met dementie
dr. Mandy Visser, senior-onderzoeker en leading fellow in dementie, communicatie en sociaal welbevinden

19.55 - 20.00 uur Vragen via Q&A

20.00 - 20.40 uur Casuïstiek verpleeghuis uitbraak COVID-19
Interactieve casuïstiekbespreking met panel, aan de hand van een actuele uitbraak van COVID-19;
VS, SO, Apotheker, arts M&G GGD
Break-outroom bespreking in kleine groepen met daarna terugkoppeling plenair.

20.40-20.45 uur Tools en activiteiten in ontwikkeling van de zorgnetwerken Zorgnetwerken Holland West en Zuidwest-Nederland

20.45 uur Sluiting

Belangrijke informatie

Het webinar vindt plaats via het online platform Zoom met interactie door middel van polling en break-out rooms. Ook maken we gebruik van Jamboard. Een paar dagen voor de bijeenkomst ontvang je een uitnodiging voor de Zoom-meeting op het opgegeven e-mailadres. Wij vragen je bij ‘binnenkomst’ de microfoon uit te zetten en de camera aan. Dat laatste is belangrijk voor de aanwezigheidsregistratie en accreditatie. Plaats achter je naam ook je BIG-nummer.