Trainingen Infectiepreventie (kosteloos)

Wil jij (kosteloos) een training volgen op het gebied van infectiepreventie?

Een sterk infectiepreventie (IP) beleid werpt zijn vruchten af in de huidige COVID-19 pandemie. Maar ook in het beperken van bijvoorbeeld een noro-virus uitbraak of in de transmissie van resistente bacteriën is dit essentieel. Om de kennis en vaardigheden rondom infectiepreventie aan te leren of op te frissen, biedt ABR Zorgnetwerk Holland West in najaar 2020 de volgende trainingen aan:

  • Training Infectiepreventie-adviseur
  • Training Contactpersoon Infectiepreventie

Deze worden verzorgd door Stichting Trainingen Infectie Preventie (STIP). In beide trainingen komt infectiepreventie uitgebreid aan bod, met allebei een andere focus.

De training infectiepreventie-adviseur gaat uit van een basiskennis op het gebied van infectiepreventie en is vooral geschikt voor verpleegkundigen. De focus ligt meer op veranderkunde: “hoe krijg ik mijn collega’s mee in (nieuw) IP-beleid?”.

De training contactpersoon infectiepreventie gaat uit van een basiskennis op het gebied van beleid. Deze training is geschikt voor kwaliteit- en beleidsmedewerkers. De focus ligt meer op basale kennis van infectiepreventie.

Beide trainingen zijn verspreid over 4 dagen. De kosten van de training worden volledig vergoed door het ABR Zorgnetwerk Holland West, de uren door de werkgever van de deelnemer (in overleg). Per training zijn er 20 plaatsen.

Ben je enthousiast geworden of wil je graag meer informatie? Vul dan het aanmeldformulier in en stuur via e-mail naar ABR@ggdhm.nl

Aanmeldformulier IPA

Aanmeldformulier CIP