Speel mee met Resistentie!

In dit nieuwe bordspel gaat een team van zorgprofessionals (de spelers) de strijd aan met bijzonder resistente micro-organismen (BRMO). Het spel speelt zich af op een afdeling in een verpleeghuis. Op deze afdeling worden achtereenvolgend meerdere infecties ontdekt. Is er sprake van een epidemie? Hoe verspreidt de BRMO zich? Welke acties moeten ondernomen worden om verspreiding te stoppen? De spelers werken samen aan het antwoord op deze vragen. Dit wordt gedaan in drie fases:

  • De eerste ontdekking van infecties veroorzaakt door BRMO’s.
  • Onderzoek naar de transmissieroute van BRMO’s.
  • Het melden van een epidemie, wie meldt wat?

Het spel wordt door een spelleider gestuurd. De spelers analyseren en bediscussiëren de situatie in elke fase vanuit hun rol op de afdeling. Landelijke protocollen, afdelingsprotocollen, medische hulpmiddelen en de indeling van een afdeling komen hierbij ter sprake. De afronding vindt plaats aan de hand van een puntentelling van het aantal te herleiden infecties. Wie de meeste infecties kan verklaren wint.

Slagen jullie erin de meeste infecties te verklaren of blijven de BRMO’s zich verspreiden?   

Spelduur 30 min.

Spelbegeleiding: Ja

Aantal spelers 6-8

Spelers: zorgprofessionals werkzaam in verpleeghuizen, kleinschalig wonen en instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking.

Het spel is aan te vragen via: abr@ggdhm.nl