Altijd op de hoogte van uitbraken van infectieziekten met MUIZ

De informatie-uitwisseling op het gebied van infectieziekten kan beter. Maak daarom kennis met de webapplicatie MUIZ. MUIZ is een gebruiksvriendelijke en beveiligde webapplicatie waarin deelnemers een uitbraak laagdrempelig kunnen communiceren aan het netwerk van zorgpartners en de GGD. Zo voorkom je onnodig testen en maak je betrokkenen bewust van een mogelijke uitbraak.

Uitbraakmelding

Een uitbraakmelding geeft inzicht in de locatie en het aantal zieken, de verwekker, en of er bron- en contactonderzoek wordt verricht. Ook wordt duidelijk wat de consequenties zijn voor de zorg, zoals bijvoorbeeld het sluiten van een afdeling. In MUIZ worden geen individuele cliënt- of patiëntgegevens gedeeld, dus privacy is gewaarborgd. 

Doel: landelijke dekking

In de regio Rotterdam Rijnmond is MUIZ al succesvol in gebruik en meerdere regio’s volgen binnenkort. Het doel is om de app landelijk beschikbaar te maken. Wil jouw V&V instelling ook kosteloos deelnemen aan MUIZ? Dan bespreken we graag de opties.

Meer weten over MUIZ? 

Bekijk de website van MUIZ voor meer informatie of neem contact op met projectleider Dieuwertje Hilhorst via: dhilhorst@ggdhm.nl